Ismét jelentősen drágulnak az üzemanyagok

A vártnál komolyabban nőnek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az üzemanyagárak ismételt emelkedése nem meglepő, mértéke inkább az. Most az előző hetinél is jelentősebb a drágulás.

Az üzemanyagok drágulása sajnos már nem újdonság, az e heti emelés mértékét azonban eddig csak tippeltük - mint most már tudjuk, túlzottan optimistán. Míg ugyanis a múlt héten a benzin literenkénti ára "csupán" 3, a gázolajé pedig kétszeres mértékben, 6 forinttal nőtt, e héten még jelentősebb a drágulás. A holtankoljak.hu információi szerint szerdán a benzin ára 5 forinttal, a gázolajé pedig 8 forinttal emelkedik a hazai töltőállomásokon. Újabb rekordnak számít ez, hiszen a benzin országos átlagára most először lépi át a 400 forintot, egészen pontosan 403 forint lesz, míg a gázolaj átlagára 431 forint szerdától. Mivel a töltőállomások között 25-30 forintos eltérések is tapasztalhatók, benzinből 430, gázolajból akár 460 forint feletti literenkénti árak is előfordulhatnak a hét közepétől.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  Aki nem élt és nem dolgozott az “átkosban”, csak hallomásból ismeri, az nem is tudja miről van szó, milyen is volt az valójában. Ahogy a mostani fiataloknak az egész elő van adva, háát enyhén szólva át vannak verve szegények. Egy másik hasonló szitu: Kb. 6 évvel ezelőtt meséltem Amerikában róla, hogy 38 évet éltem az átkosban, és hogy milyen is volt az. Olyan tekintettel néztek rám, mintha a Mars-ról jöttem volna. -:))).

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  Én éltem 30- évet a régi rendszerbe, fújtattam ellene, antikommunista voltam, de amit itt csinálnak ezek a kis pesti buzik a parlamentbe 21 éve, az már nekem is sok. Nem kell idegeskedni mert ez a rendszer amit kapitalizmusnak hívnak az soha nem is létezett és nem is működött. Már a rendszerváltás pillanatában megbukott! — lásd amerika gazdaság–csőd. Sokáig nem kell aggódni mert jön az öntisztulás (háború), és megint nyugi lesz vagy 50 évig. Nem csak a Magyarral van baj itt Eu.-ban, ha nem sajnos az összes tagországgal, csak jól körbe kell nézni. A lényeg: már ott tartok én is, hogy 1000 X jobb volt a szocializmus mint ez a rohadt vérszívó rendszer. Ha itt lehetne változás, akkor össze kéne hozni a jobbikosokkal Thürnert (mszmp), és akkor mehetnének haza a picsába amerikába és izraelbe zsidovicsék( IMF, VILÁGBANK). AKIK OKOZZÁK A BAJT A VILÁGBAN. Fegyverbe mű proletárok-:)))

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  Ez teljesen igaz, a reálbérek vásárlóértékét már most megnézhetjük. És majdnem biztos, hogy a januári ÁFA emelésig is fel fog menni még kb. 3-szor az üzemanyagár…..csak hogy teljes legyen a kép!

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  így nagyon egyszerű a jövő…
  saját magunk gerjesztjük a válságot…levezetem:
  Nő az üzemanyag ára, a fizetésünk az adójóváírás kivezetése miatt csökken jövőre.
  Még ráadásul emelik az ÁFÁ-t is..
  Emelik minden fogyasztási termék árát, hiszen nő a fuvarköltség.
  Kevesebbet tankol a lakossági fogyasztó.
  Nem vesz új autót mert használtat sem tud fenntartani.
  Tömegközlekedést nem használ, mert az is drágulni fog, és így is drága.
  Nem lesz kereslet az új autókra, ezáltal az építésükhöz szükséges alkatrészeket sem kell gyártani, ergo jönnek az elbocsátások.
  A NÉP a kaján is fog spórolni, ott is visszaesik a fogyasztás, ott is elbocsátások lehetnek.Nem költünk szórakozásra, szórakoztató elektronikára, mert nem fog rá telleni, ott is pangás lesz.
  Erről egy vicc jut eszembe a régi Romániáról?
  Tudjátok mi volt a pertróleum lámpa előtt Romániában?
  Villany!

  És úgy nézem ez már nem vicc itt Magyarhonban.

  Viktor..Viktor..benned is csalódtam, pont úgy mint a szocikban.Csak nektek nem lesz 8 évetek….

  Kis szösszenet: hogy fel vannak háborodva a bringások a zéro tolerancia miatt..Nem értem, ha szabályokat tesznek eléjük az nem jó?De ők elvárják a közlekedőktől hogy mindig minden körülmények között legyenek lojálisak a bringásokkal. Mit mondott az ittasságra a jóember a Hiradóban?AZ nem olyan veszélyes ha egy biciklis iszik…ja, csak csálingózzon egy autó elé amit rommá tör…még a biztosító sem fizet az autósnak, mert a bringásnak nincs biztosítása….

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  Hát máshová nem tudnak nyúlni, csak az autósokhoz. Jön az év vége ki kell fizetni valamiből a beígért nyugdíj emelést stb. Már pedig tudják, hogy autózni kell, mert a z egész középkelet Eu.ban itt a legocsmányabb a tömegközlekedés és az is marad, hogy megvegyük a drága benzint. Még többen fognak kimenni tankolni, ahol olcsóbb a nafta. Ha csak egy kicsit közelítenék a benzinárak a keleti kutak árait és a keresetek a nyugatiakat, akkor mindenki itt tankolnak. De ezt nem mérik fel a ba..mok.NEM IS AKARJÁK!!

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  Teljesen igazad van…..valóban tesznek, csak pont az ellenkezőjét, mint amit ígértek, most látszik csak igazán, hogy milyen könnyű volt anno. ellenzékből politizálni.
  Én konkrétan csak arra gondoltam, hogy akkor a parlamentben minden egyes áremelésre verték az asztalt, “hogy a kormány nem tesz semmit” a polgárok terheinek csökkentéséért. Most ők sokat segítettek a polgáraikon….a hetente emelkedő üzemanyagárakat, megfejelték egy kis jövedéki adó emeléssel.
  Igen “szép” jövő elé nézünk……

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  mmcsabesz: Hogy érted, hogy nem tesz semmit? Szerintem nagyon is aktívan kell működni ahhoz, hogy minden héten legyen miért emelni az üzemanyag árakat. Egyszerre gyengíteni a forintot és adót emelni, meg erről elvonni a figyelmet nem könnyű. Ne mond, hogy semmit nem tesznek!

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  Miért nem jönnek már rá, hogy Mo-n az müködik, hogy a kevesebb több. A sok adóból vissza kéne csipni. Ha pl 50 forintnyi adót levennének a benzinböl, a kereslet alsó hangon 20% nőne. Ha kiszoroznák az okos politikus közgazdászok akkor az összbevétel több lenne. Érdekes módon a regadót is csökkentetteék és érdekes többen helyezték forgalomba…. de érdekes. Igazából be is próbálhatnák minden területen a drsztikus adócsökkentést, igazából szerintem nincs mit veszteni.

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  És mostanában még azt sem halljuk, mint amit a FIDESZ-től ellenzékben megszokhattunk, hogy “a kormány nem tesz semmit!!!”
  Hogy is van ez?????……..

 • 2017.10.31. at 08:12
  Permalink

  Én ezen megsem lepődöm. Tudom hogy mindenféle válság emg miegymás gazdasági mutató játszik szerepet, de ennél vaa egy egyszerübb képletem a Mol árképzésere:

  Diesel Németországban 1,35euro x az euro árfolyam 310= cirka 420ft.
  Ha meg esetleg visszamenne talán egyszer az euro akkor is jó ez az ár.

  🙂

Vélemény, hozzászólás?