Itt a Citroën “olcsó” villanyautójának hétüléses nagytestvére!

Robusztusabb kiállás, hétüléses kialakítás - íme az első fotók az új Citroën C3 Aircrossról

A B-SUV-ok között eddig nem volt hétüléses modell, ezt az űrt hivatott betölteni a C3 Aircross új nemzedéke, amely ennek köszönhetően kicsit hosszabb lett, de a formatervét is teljesen újragondolták.

Tavaly októberben mutatta be az e-C3-at a Citroën, amelyet egy olcsó villanyautónak szántak, azóta pedig az is ismert, hogy itthon is sikerült 10 millió forint alatt tartani az árát. Most végre megérkezett a nagy testvér C3 Aircross is, amelyről elöljáróban elárulták, hogy valamivel nagyobb lett elődjénél, 4,39 méter hosszú.
Hirdetés
Csakúgy mint a C3, az Aircross is a Smart Car platformra épül, a korábbiakhoz képes robusztusabb formatervvel rendelkezik, viszont a legnagyobb újdonság az utastérben keresendő, hiszen immár hétüléses kivitelben is elérhető lesz. Motorfronton az Aircross esetében nagyobb szabadságot kínálnak a vásárlóknak, mint a kistesó esetében, hiszen az elektromos kivitel mellett tisztán belső égésű motorral hajtott, és hibrid verzió is elérhető lesz belőle. Ennél pontosabb részleteket év közepére ígértek, ugyanis a tervezett bevezetés 2024 nyarán várható.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?