Itt az esély, hogy megments egy pusztuló Supra versenyautót

Eredetileg 1998-ban a JGTC futamain használták ezt a Suprát, aztán eltették, most felújítanák

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az 1998-as JGTC szezon után eltették ezt a Supra versenyautót, és azóta nem nyúlt hozzá senki. Most az eredeti csapat műhelye újítaná fel, de minden egyes csavarjával lesz munka.

Kevesebb a gyári Supra, mint a fehér holló, tartja a mondás. Még kevesebb az eredeti Supra versenyautó, most mégis felbukkant egy, épp olyan, ahogyan talán mindenki ismeri az ős Gran Turismo játékokból, vagy épp Tamiya makettkészletek dobozáról. A Castrol festésű versenyautó, ami most került elő, teljesen eredeti, az 1998-as JGTC (Japan Touring Car Championship) szezonban használták. Az autó egy árverésen tűnt fel Chugoku tartományban és óriási szerencse, hogy épp az autót eredetileg és építő TOM's Racing futott bele a hirdetésbe. Sikerült megvenniük az autót, de ez volt a legkönnyebb feladat vele kapcsolatban.
Hirdetés
Bár külsőre nem tűnik rossz állapotúnak, a kosz, ami rajta van, és a sérülések azt sejtetik, hogy egyből a szezon után le is rakta az autót az eredeti csapat. Kivették belőle a négyhengeres 3SGTE motort, amit vélhetően felhasználtak egy másik versenyautóhoz, majd a Supra karosszériát magára hagyták egy raktárban. A TOM's Racingnek most 94 000 dollár értékű jenre lesz szüksége, hogy felújítsák a karosszériát és a belteret, valamint további 282 000 dollárt számoltak a hajtáslánc pótlására és felújítására. A tőke hiányában a rajongók segítségét, így akár a tiédet is várják a projekthez. Létrehoztak egy profilt a Makuake oldalon, itt lehet adományt utalni és olvasni az autó és a csapat történetéről is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?