Itt az igazi válságautó: Görögországban debütált a Fiat Palio

Európai formával jön az új Fiat Palio

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olasz formatervvel készült el, Brazíliában gyártják és Görögországban mutatkozott be a Fiat Palio.


Eddig is a fejlődő országok olcsó autójának számított a világautónak titulált Palio, mely Dél-Amerikában, azon belül Brazíliában és Argentínában, valamint Afrikában és Kínában is készül évek óta. Most a Brazíliában gyártásba került új verzió Európa legválságosabb országában, Görögországban mutatkozott be, formáját pedig a Fiat központi, olaszországi formastúdiója adta.
Teljesen új generációról beszélhetünk, hiszen a modell frissítése során a Palio tengelytávja is nőtt 4,7 centiméterrel, így most 2,42 méter, ami 9 cm-rel kisebb a Grande Puntóénál, és a képek alapján nem is hinnénk, de a 2,8 cm-rel 3,8 méteresre hizlalt hossz is negyed méterrel szerényebb utóbbiénál. Nőtt a szélesség is 3,1, valamint a magasság is 6 cm-t, újak az (elöl MacPherson, hátul csatolt lengőkaros) futóművek bekötési pontjai, a hangolást a rossz utakhoz hangoltnak ígérik. Könnyű kiolvasni, a Palio a Dacia Sandero konkurense lehetne, ha Európában is piacra lépne.
Hirdetés

Utóbbiról egyelőre nincs hír, Brazíliában pedig a helyi igényeknek megfelelően háromféle benzinmotorral, mindegyik esetében E85 fogadására felkészítve kínálják. A belépő, 1,0 literes verzió benzinnel 73 lóerőt és 95 Newtonmétert tud, etanollal 75 lóerős és 99 Newtonméteres. Az 1,4-es 85 lóerőt és 124 Newtonmétert (etanollal 88 LE-t, 125 Nm-t), míg az 1,6-os 115 LE-t, 162 Nm-t (etanollal 117 LE-t, 168 Nm-t) tud. A váltók mind ötfokozatúak, az 1,6-os esetében opcióként robotizált is kérhető. Az opciók között immár oldallégzsák, tempomat és többféle külső matrica, valamint beltéri színes betét is választható. Brazíliában már most piacra lép az új Palio, ám arról egyelőre nincs információ, hogy később hova, mikor érkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?