Itt egy villanyautó, ami olyan cuki, mint a Honda e

Ha elkészülne az Alpha Ace, jogos ellenfelet kapna a Honda e, legalábbis külsőre

Az átlagos külsejű villanyautók mellett még mindig hisznek páran a teljesen egyedi megjelenésű kocsikban. Ha minden jól alakul, akkor az Alpha is jön eggyel, ezzel a retro villanyautóval.

Villanyautók és startup vállalkozások lepik el a világot, és a kettő gyakran együtt jár. Most éppen a kaliforniai Alpha rukkolt elő egy tervvel, amit ha sikerül megvalósítaniuk, üde színfoltja lehet az utcaképnek. Bár a legtöbb nagy gyártó éppen arra gyúr, hogy a villanyautójuk ne legyen kirívóan más külsejű, mint a hagyományos modellek, mégis úgy tűnik, hogy az extra, különös, egyedi külsejű autóknak is lehet jövője. A Honda is ebben az irányban próbálkozik az e-vel (lásd tesztjét itt!), és az Alpha is a cuki, retró, de stílusos vonalon mozog az Ace-szel. Mivel az Ace és a márka, az Alpha sem létezik még látványterven, illetve startup vállalkozáson túl, ezért erősen feltételes módú az a néhány részlet, amit elárultak róla. A tervek szerint természetesen elektromos hajtású lenne méghozzá a hátsó tengelyen, 6 másodperc alatt gyorsulna 100 km/h-ra, ami mindenképpen szép érték, és több mint 400 kilométerre lenne képes egy feltöltéssel. Nem tudni, mekkora akkumulátorból és milyen töltési lehetőségekkel, ahogy azt sem, milyen áron akarják piacra dobni az alig 4,2 méter hosszú kis kétajtós kupét. A formaterv viszont egészen meggyőző, a retró vonások mellett sok modern jegyet is mutat, és a kétajtós kupé karosszéria miatt egészen fiatalos is, bár az arányai és extrán ballonos abroncsai miatt eléggé játékszerű.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?