Januárban jön az új Honda NSX

Végre érkezik a Honda NSX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Négy vadonatúj modellt mutat be a januári Detroiti Autószalonon a Honda. Köztük lesz a legendás NSX utódja is.

Január 10. - ez az a dátum, amit a Honda NSX fanatikusai mostantól minden bizonnyal december 24-nél is jobban várhatnak, ugyanis a Honda immár hivatalosan is bejelentette: jön az NSX utódja, mely az említett, januári napon mutatkozik majd be a Detroiti Autószalonon.
A három másik újdonság (az Accord Coupe, az Acura ILX hibrid-tanulmány, illetve az Acura RDX szabadidőautó 2013-as koncepciója) mellett kiállítandó NSX-utód részleteiről egyelőre nem árult el semmit sem a Honda, mindössze a korábbi információkra hagyatkozva sejthető: a csak hajszálnyit sportos CR-Z-hez hasonlóan a vad sportgép is hibrid hajtáslánccal és jellegzetes hátsókerék-hajtása helyett a Legendből ismert intelligens összkerékhajtással jöhet.
Hirdetés

Az NSX nevét erőteljesen az autótörténelembe írta, hogy 1990-es megjelenésekor az alumínium karosszériát és vele 200 kilogrammos tömegcsökkentést szériagyártásban elsőként alkalmazó, hátsókerékhajtású gép a tengelyek közé épített 3,0 literes, 270 lóerős V6-osával és 5,03 másodperces 100 km/órára gyorsulásával, illetve 13,47 másodperces negyedmérföldes futásával is Ferrarikat vert. Később pedig jött a 3,2 literes 290 lóerős is, mellyel már 4,7 másodpercre csökkent a 100-ra gyorsulás, a negyedmérföld szintideje pedig 13,1-re apadt.
Most vélhetően 4,5 s alatti 100 km/órára gyorsulás, valamint a fogyasztási és emissziós adatok jelentős csökkentése várható. Kíváncsian várjuk a részleteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?