Jay Lenotól kellett megtudnunk: létezik egy Ferrari Conciso

Egy eddig ismeretlen Ferrariról hullt most le a lepel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jay Leno mutatta be azt az 1993-as Ferrarit, aminek a létezéséről valószínűleg te sem tudtál. Eddig.

Ha nem lenne közismert Jay Leno vonzódása a régi klasszikusok iránt, talán még ma sem tudnánk arról az olasz gyöngyszemről, amit még 1993-ban épített meg a Ferrari – mindössze egyetlenegy példányban.
Jelenlegi tulajdonosa még egy 2018-as monacói aukción vásárolta meg, „potom” 109.250 euróért. Korábban, 1993-1998 között egy észak-amerikai gyűjtő tulajdonát képezte, aki egy belga gyűjtőnek adta tovább, és a hírek szerint egészen az aukcióig a legutóbbi tulajdonosa nappalijában volt kiállítva.
Hirdetés

Ami a technikai paramétereket illeti: a Conciso egy 328 GTS-ként kezdte meg földi pályafutását, és a Ferrari egyik német szakértőjének, Bernd Michalak munkáját dicséri a járgány, bár a 328 GTS-eshez képest változtatott néhány dolgon.
Példának okáért ott van az egyedi alumínium karosszéria, a Concisonak nincsen ajtaja, egészen rövid első illetve hátsó túlnyúlás figyelhető meg, és hát a szélvédője sem mondható valami hatalmasnak. Nézd meg Te is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?