Jelentősen drágul a gázolaj, de olcsóbb lesz a benzin szerdától

Ezúttal a gázolaj ára szökik rekord magasra

Bár az előrejelzések mindkét üzemanyagnál drágulást prognosztizáltak, szerdán egyszerre jön áremelkedés és árcsökkenés a kutakon.

Aki dízelmotoros autóval jár, az nem fog örülni az árváltozásoknak, amikről a Holtankoljak.hu ma reggel számolt be. Az olaj világpiaci árának emelkedése, illetve a forint gyengülése miatt minden előrejelzés emelkedésre számított mindkét üzemanyagtípus esetében, de a kimondottan üzemanyagárakkal foglalkozó oldal információi szerint, a benzin átlagára mégis csökkenni fog bruttó 2 forinttal. Sajnos a gázolaj esetében egészen más következik: szerdán az átlagára 7 forintot emelkedik.
Hirdetés
Tehát a gázolaj ára szintén történelmi rekord szintet ér el. A 95-ös benzinért és a gázolajért is átlagosan 457 forintot kérnek majd literenként a kutakon. Ettől persze jelentősen eltérhetnek az egyes töltőállomások árai, így továbbra is érdemes figyelmesen megválasztani a tankolás helyét, hiszen az autópályák közelében általában drágábban mérik az üzemanyagot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?