Jó hír a benzint tankolóknak

2-3 forinttal apadhat a 95-ös ára, a dízel árát a forint menti

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha csak csekély mértékben is, de a benzin világpiaci ára apadt a héten, a gázolajé pedig nőtt, ám annak hazai árát szinten tarthatja a forint árfolyamának javulása.

E héten egységesen 2 forinttal emelkedtek a hazai üzemanyagárak, most átlagos töltőállomási ára szerint sablonosan 412 forintba kerül a benzin és a gázolaj is literenként. Komoly változás a következő hétre sem várható, ám a nyersolaj áremelkedése mellett a benzin jegyzési ára hajszálnyit, 0,3 százalékkal csökkent, a gázolajé pedig jelentősebben, 0,9 százalékkal nőtt. A dollárban számolt árakat természetesen módosítja a forintnak a héten javult árfolyama is. Ennek köszönhetően a 95-ös esetében már 1,6 százalékos, s a dízelnél is 0,4 százalékos árapadás látható. Utóbbi vélhetően megmenti a dízel autót hajtókat a drágulástól, a benzint tankolók pedig literenkénti 2-3 forintos ármérséklésre, így akár 410 forint alá kúszó literárra számíthatnak.
Hirdetés

Az esetleges változás természetesen jóval szerényebb, mint az egyes töltőállomások között tapasztalható, literenkénti nem 2-3, hanem akár 20-30 forintos árdifferencia. A MOL hétfőn határoz majd arról, hogy módosítja-e a hazai árakat meghatározó nagykereskedelmi árait. Amennyiben igen, az újak szerdától lesznek érvényben, akkor pedig ismételt árkorrekciót jelenthet be az olajtársaság, ha esetleg komoly változás állna be az üzemanyagáraknál a jövő hét első felében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?