Jobban szeretjük a prémium üzemanyagot, mint hinnéd!

A MOL a tankolási szokásokat kutatta, mutatjuk, mire jutottak!

A hazai autósok több mint 50%-a részben, minden hatodik pedig kizárólag prémium üzemanyagot tankol. Emellett az is kiderül a MOL kutatásából, hogy miért döntenek így a magyarok: te mennyire értesz egyet a többség indoklásaival?

A vásárlók elsősorban az autó motorját védik ezzel a fajta üzemanyaggal, de a kisebb fogyasztás, az alacsonyabb környezetterhelés is ott van a döntési szempontok között - derült ki a MOL megbízásából készült országos kutatásból. „Kifejezetten örülünk annak, hogy az egyes üzemanyagok kedvező tulajdonságait a magyar autósok egyre nagyobb hányada ismeri, és tudatos döntésként, valós előnyökért választják a prémium üzemanyagokat. Töltőállomásainkon ma már minden 4. eladott liter prémium” – fogalmazott Orosz András, a MOL Magyarország kiskereskedelmi vezetője.
Hirdetés
A számoknál viszont jóval érdekesebbek az indokok: a válaszok alapján a motor tisztán tartása (40%), a magasabb teljesítmény (39%) és a jobb minőség (36%) miatt választják a magyar autósok a prémium üzemanyagokat. A visszatartó tényezők közt a magasabb vételár és a normál üzemanyagok megfelelő minősége vezetnek. A megkérdezettek több mint 80%-a egyetért valamilyen mértékben azzal, hogy a prémium üzemanyag használata megnöveli az autó élettartamát. Ezt a megközelítést támasztja alá az is miszerint a legtöbben (74%) az üzemanyag minősége alapján választanak töltőállomást, az ár (68%), az elérhető árengedmény (59%) illetve az elhelyezkedés (55%) csak ezután következik a szempontok sorában. A hazai autósok e tekintetben erősen ragaszkodnak a szokásaikhoz, 93% válaszolta azt, hogy legutóbb is a „megszokott” töltőállomáson tankolt. A többség úgy gondolja tehát, hogy a motor tisztább üzemű, nagyobb teljesítményű és hosszabb élettartamú lesz a prémium üzemanyagok használata esetén. Jelentős azoknak az aránya is, akik szerint prémium üzemanyag használatával csökkenthető a fenntartási/szervizelési költség, ami már az ár/érték alapú döntésben fontos szempont. A válaszadókat is kategorizálták a kutatás során, ennek legérdekesebb eredménye, miszerint a női autósok közt az átlagosnál magasabb azok aránya, akik télen - a biztonságos indulás és megérkezés érdekében - vagy hosszabb utak előtt választják a prémium üzemanyagot.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.06.20. at 12:34
  Permalink

  Én is prémiumot tankolok.
  De nem azért mert húdejó, hanem mert a sima olyan, amilyen.
  Most csak abból a szempontból nézem, hogy az autó kézikönyve szerint – készítette a gyártó maga, tehát ez egy konszern véleménye – az E10-es benzin 3 hónap után megromlik.
  Ami nekem nem újdonság, csak most meglehetősen hivatalosan lett leírva, nem újságíró meg magánember véleménye.

 • 2021.06.20. at 18:00
  Permalink

  Én azért tankolok MOL prémiumot, mert most éppen autót lehet nyerni. (Mustangot) 🙂

  Amúgy a kocsim jól elvan e10-es 95-ös benzinnel is. Hetente tankolok, így nincs ideje megromlani.

  • 2021.06.21. at 08:52
   Permalink

   simával is játszol a mustangért.

   úgy nézem h a benzinárak emelkedésével a prémium árkülönbözete tovább nőtt, gondolom az adalékok ára is nőtt közben.

   • 2021.06.22. at 12:58
    Permalink

    Tankolással egy időben fűnyíróba is vittem benzint, kannában.
    Ahhoz jobb a prémium, mert nem fogy el év végéig, oszt’ télen megöregszik a hagyományos bioetanolos nyál.

 • 2021.06.20. at 19:07
  Permalink

  Csak a MOL.

  Miért ?

  Mert magyar. Azon kevés magyar gigászok egyike, amelyek hozzák a nemzetközi szintet és én, mint magyar ember támogatom őket, hogy versenyben maradhassunk(mi, magyarok) a külföldi gigászokkal szemben.
  Hát mi vagyok én, labanc kutya, hogy a gyarmatosító osztrákok, németek vagy más külföldiek zsebét tömjem, amikor, -ezen a téren- van magyar választási lehetőség is ???

Vélemény, hozzászólás?