Jönnek a hibrid Fiatok!

A Fiat 500 és a Fiat Panda palettája is lágy hibriddel bővül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fiat kisautóinak túléléséhez elengedhetetlen a hibridek megjelenése.

A Fiat kisautóinak túléléséhez nélkülözhetetlenek a hibrid modellek. Bár az 500-as még mindig népszerű, a Panda mellett ő is megkapja a 12 voltos lágy hibrid hajtásláncot. Ez annyit jelent, hogy az 1,2 literes, szívó benzinmotor helyére a szintén szívó, de csak egyliteres egység érkezik a FireFly családból és hozzá társul az indítógenerátor. Az egyliteres motor 70 lóerővel és 92 Nm forgatónyomatékkal mozgatja az 500-ast és a Pandát is. A csupán 77 kilogrammos motor hengerenként kétszelepes, de változó szelepvezérléses, továbbá alumínium blokkal és acél hengerperselyekkel rendelkezik. A hetven lóerőhöz még jön a szíjjal hajtott indítógenerátor 5 lóereje is. A lágy hibrid rendszer lítium-ion akksijának kapacitása 11 Ah, és az ezzel a hajtásrendszerrel felszerelt autók képesek a benzinmotor nélkül gurulni 30 km/óra tempó alatt. A Fiat 500 Hybrid és a Panda Hybrid emellett új sebességváltót is kap. A hatfokozatú manuális egység segít a hatékonyság növelésében, illetve az autó vezethetőségét is javítja, hiszen 45 milliméterrel alacsonyabban ül a motortérben, tehát a tömegközéppont is alacsonyabbra került
Hirdetés
A Fiat 500 hibrid már februárban debütál az európai piacokon, ráadásul egy új, zöld szín is megjelenik a palettáján, míg a Panda Hybrid márciusban követi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.01.11. at 15:12
    Permalink

    Ez a szín nagyon üt, ha valós fényviszonyok között is úgy jön át, mint a képeken. Mondjuk a FireFly motor bevezetése szerintem nagyobb hír, mint a nyomi-hibrid rendszer – kíváncsi vagyok, hogy Pandából csak a Cross karosszéria kapja-e meg, vagy a többi is. Elvileg már küszöbön van/volt az új Panda és új 500-as bevezetése, kíváncsi vagyok a PASA-házassággal miként módosulnak a tervek.

Vélemény, hozzászólás?