Jövőre érkeznek a vegán belterű Minik és BMW-k

A mesterséges bőrrel készült BMW-k és Minik gyártása jóval kisebb károsanyag-kibocsátással jár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A fenntartható autógyártás felé tesz egy fontos lépést a BMW, az arra fogékonyak teljesen vegán utastérrel vihetik haza a bajor prémiumot vagy a brit ékszerdobozt.

Az autógyártók is igyekeznek kivenni a részüket a károsanyag-kibocsátás csökkentéséből, aminek legkézzelfoghatóbb bizonyítéka az elektromos autózás. Azonban vannak kevésbé látványos területei is az autógyártásnak, amelyek fejlesztésével szintén sok káros anyagtól lehetne megóvni a bolygót.
Hirdetés
A BMW legújabb fejlesztése a kormánykereket, azon belül is annak bevonatát érinti. A cégcsoport már egy ideje kínál szövetalternatívát a valódi ülésbőrözés helyett, ám a kormánykerék mindig állati eredetű bevonatot kapott. Jövőre viszont már szintetikus bőr, divatosabb nevén vegán bőr borítással is készülnek volánok. Ha ilyen opciót választ a megrendelő, akkor az utastér teljes egészében mentes lesz az állati kötődésű anyagoktól, az ilyen autókra egyre nagyobb igény mutatkozik Európában, Amerikában és Kínában egyaránt. A cég szerint az új bevonat pont olyan tapintású mint a bőr, emellett kopásálló, de a nedvesség vagy az emberi izzadság sem tesz kárt benne. Az új anyag használatával 85%-kal csökken a környezet terhelése, ami a szarvasmarhatartás mellőzéséből származik. Az állatok rengeteg metánnal terhelik a környezetet, továbbá a tartásuk energia- és vízigényes, ami szintén megspórolható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?