Jubileumok sora az 5 éves Oldtimer Expón

Mától nyitva az Oldtimer Expo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén ötödik éve nyitotta kapuit az Oldtimer Expo, több márka is kiemelten képviselteti magát a kiállításon.


Míg az Oldtimer Expo idén ötödik évfordulóját, az ott számos régi modelljével látható Mercedes-Benz saját, illetve az autózás fennállásának 125 évét ünnepli. A stuttgarti márka standján sok egyéb mellett egy, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumból való, 1912-es, azaz 99 éves Benz Tourenwagen is szerepel.
Noha 100 év feletti jubileummal egyedül a Mercedes-Benz büszkélkedhet, bőven akad még évforduló, hiszen az első Lada épp 40 éve érkezett hazánkba, ennek örömére van belőle autentikus, taxis limuzin, kempingezős kombi, illetve szirénás rendőrautó is.
A hétvégi anyagainkban részletesen kivesézett lengyel FSO 60 éve alapult, a kiállított autók egy része Lengyelországból, kifejezetten az Expóra érkezett hozzánk. A márkák, illetve klubok tematikus standjai közül az Opel Magyarországé és a hazai Bogarasok klubjáé fennállásának 20 évét ünnepli.
Az autók, illetve a motorkerékpárok mellett a háttéripar, így a felújítók és a restaurátorok is megtalálhatók a vasárnap estig, Budapesten, a Tatai úton lévő Vasúttörténeti Parkban látogatható Oldtimer Expón.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?