Kanyarban segít a Porsche új fejlesztése

Fogyasztáscsökkenést hoz a Porsche tempomatja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sportos autóiról híres német autógyár tovább okosít a tempomat működésén, mellyel rövidíthető az utazási idő és javítható a fogyasztás.


A Porsche állítólag egy új fejlesztésű kanyarodást segítő tempomatot fejleszt, mellyel akár 10 százalékkal is csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás. Az úgynevezett InnoDrive rendszer hasonlóan működik, mint egy távolságtartós tempomat, azonban itt nem az előttünk haladókat figyelembe véve lassít, hanem más adatokat vesz figyelembe.
Hirdetés
A navigációs adatbázisból rendelkezésre álló kanyarsugár és a kanyar lejtése/emelkedése alapján előre kiszámolja a megfelelő kanyarsebességet. Erre a tempóra magától lassít le az autó, a vezetőnek csupán kormányoznia kell. Az információk szerint a Porsche már valós körülmények között, Németország útjain teszteli a fejlesztést. Az InnoDrive nem csak a fogyasztás optimalizálásában segít, a menetidőt is képes 2 százalékkal csökkenteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 18:23
    Permalink

    Hát igen, aki szeret vezetni az most tegye, mert ha tényleg jól sikerül az a technológia, hogy sofőr nélküli autók lesznek és sokkal kevesebb lesz a balesetek száma, akkor biztos hamar bevezetik őket…Azok senkit nem érdekelnek, akik szeretnek vezetni az a baj.. a lényeg a statisztika.

Vélemény, hozzászólás?