Karbon- és alumínium-vázon a legújabb, kétkerekű Porschék

Újabb milliós bringák a Porschétól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy alu- és egy karbonvázas modellel jelentkezett a német sportkocsigyártó. A Porsche két új bringája közül az egyik 11, másik 9 kg tömegű.


Két új városi-fitnesz-trekking jellegű kerékpárt mutatott be a Porsche, a kb. 900 ezer forintos Porsche Bike S, valamint a másfél millióhoz közelítő Porsche Bike RS személyében.
Az olcsóbb S változat váza 7005-ös alumíniumból készült hydroforming eljárással, azaz nagynyomású vízzel formázva, karbon villával és remekbe szabott, 11 fokozatú Shimano Alfine agyváltóval. A 11 kg tömegű bicaj DT Swiss felnijeire alacsony gördülési ellenállású, defekttűrő abroncsok kerültek, a Magura tárcsafékekkel vészhelyzetben sem lehet gond a megállás.

Az RS váza már teljes mértékben, beleértve a villát, a nyeregcsövet, a kormányt és a stucnit is, karbonszálas műanyagból készült, tömege ennek megfelelően mindössze 9 kg. 2x10 sebességes Shimano XTR váltórendszert kapott, és ezt már hidraulikus működtetésű Magura fékek lassítják, a kerekeket a montis körökben jól ismert Crank Brothers szállította.
Bár nem rossz bringák, természetesen egyikük sem ér ennyi pénzt, hogy mégis el lehet kérni értük egy használható autó árát, az annak tudható be, hogy a Porsche feliratnak mindenféle terméken súlyos ára van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?