Kátyú elleni védelmet fejleszt a Land Rover

Aktívan védekezik majd a kátyúk ellen a jövő Land Rovere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jaugar-Land Rover legújabb bejelentésén elárulta, hogy egy kátyúfigyelő rendszert terveznek és tesztelnek a közeljövőben.


A Jaguar-Land Rover által fejlesztés alatt álló kátyúkikerülő rendszert elsőként a Range Rover Evoque kapja meg, amellyel tesztelési és fejlesztési feladatokat végeznek majd a mérnökök. A működés alapjául a MagneRide névre keresztelt lengéscsillapító-érzékelők szolgálnak, melyek folyamatosan monitorozzák az út minőséget, a vezérlés pedig ez alapján fogja állítani a felfüggesztés magasságát és a csillapítás mértékét. A kátyúfigyelő arra is képes lesz, hogy felismerje a túlzottan rossz minőségű útszakaszokat.
Hirdetés

A fejlesztési tervek között szerepel továbbá az is, hogy az információkat felhőalapon megossza az autó a többi közlekedővel és a közútkezelővel. A későbbiek során a rendszer arra is képes lesz, hogy a vezető beavatkozása nélkül irányt váltson vagy fékezzen annak érdekében, hogy a kátyút elkerülje az autó. Előbbinél természetesen fontos, hogy mindezt csak sávon belül valósítsa meg az autó, hogy a többi közlekedőt ne zavarja a manőver.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?