Kellemetlen: kifogyott a benzin az elkötött autóból

Állítólag vissza akarta vinni az elkötött autót, csak kevés volt az üzemanyag...

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt hét szombaton kötötte el édesanyja autóját egy férfi, aki később hátrahagyta azt, miután kifogyott belőle a benzin. A rendőrök nem csak ezért vették őrizetbe.

A jármű önkényes elvétele mellett több vagyon elleni bűncselekmény is van annak a 19 éves, cibakházi férfinak a "számláján", akit nemrég vett őrizetbe a rendőrség. Mint azt a police.hu írja, a fiatalember múlt hét szombaton, azaz 2021. július 24-én napközben édesanyja házához ment, s míg a családtagok nem tartózkodtak otthon, egy téglával leverte a bejárati ajtón lévő lakatot. Ezt követően a házban benyomta a zárt hálószoba ajtaját és az ott található szekrényből kivette édesanyja gépkocsijának indítókulcsát, majd az udvaron parkoló autóval, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül elhajtott, az autót később sem vitte vissza.
Hirdetés
A rendőrök bűncselekmény elkövetése miatt előállították a férfit a Tiszaföldvári Rendőrőrsre és gyanúsítottként kihallgatták. A fiatal férfi beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy

az autót szerette volna visszavinni, csak útközben kifogyott a benzin, ezért azt hátrahagyta.

A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított ellen több vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt is van folyamatban eljárás, ezért a nyomozóhatóság a férfi őrizetbe vételéről határozott és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett, lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a cibakházi férfi ellen. A történet amúgy minden részletével szomorú: a lakattal védett bejárati ajtó, a saját anyától való autólopás és az abból kifogyó üzemanyag mind-mind olyan részlet, ami eléggé lehangoló képest fest a 2021-es magyar valóságról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?