Kérek egy mentőt! Nem baj, ha ronda, terepre kell

Összkerekes SsangYong Rodius mentőautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem valami szép, viszont tágas, alacsony rakodóperemű, s remek ár/érték arányú a 4x4-es SsangYong Rodius. Spéci mentőt csináltak belőle.


Nagyon is valószerű, hogy egy mentőautónak árkon-bokron át kell vágnia ahhoz, hogy eljusson a beteghez/sérülthöz, akit onnan biztonságban kórházba is kell szállítson orvosostul, műszerestül, mindenestül. Bizony az összkerékhajtásra is szükség lehet. Meg arra, hogy nagy, tágas legyen, alacsony rakodóperemű, s hát az sem mindegy, mennyiért beszerezhető, illetve fenntartható.
Hogy finoman szólva is érdekes kinézetű, mindegy. A koreai, hamarosan Magyarországon is újfent márkaimportőrrel bíró SsangYongból egy brit kereskedő faragott mentőt, a rohamkocsi elsősorban szabadidős sporteseményeken, mondjuk lovaglóversenyeknél szolgál. És abszolút érthető, hogy a Rodiusra esett a választás: hatalmas, kellő méretű és erejű (2,7 literes dízelmotor, 5 fokozatú Mercedes-féle automata váltó), ára pedig kedvező. Angliában 15 ezer fontról indul, ami átszámítva 5,3 millió forint, 4x4-es EX-kivitele sem drágább 21 ezer fontnál, mentős átalakítással, tokkal-vonóval is megáll 23 ezer fontban, azaz 8,5 millió forint alatt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?