Készül néhány a villanyos háromkerekűből

Partnert talált a Morgan az elektromos 3 Wheelerhez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sikerült befektetőt találni a különleges, háromkerekű járgány villanyos verziójának gyártásához, sokáig úgy tűnt, csak tanulmány marad, de szerencsére készül belőle pár darab.

Több mint száz éve készülnek már a Morgan üzemében - kézzel - vérbeli angol sportkocsik, ráadásul hosszú ideje változatlan formában. A 3 Wheeler már alapból elég különc darab, hátul csak egy kereke van, ráadásul az a hajtott, és az orrán hordja a motorját, ami motorkerékpárból származó V2-es léghűtéses. Egy kis darab művészet, végtelenül egyszerű, nincs benne sok anyag, de árad belőle a stílus, és lerí róla, hogy igazi gépfanatikusok alkották. Jó ideje fejlesztik már az elektromos változatát is, de csak az idei Genfi Autószalonon mutatták be a prototípust.
Hirdetés
Azt viszont nem lehetett tudni, hogy a Morgan EV3 egyáltalán gyártásba kerül-e, nem is közöltek róla semmit, de most érkezett egy partner. A Selfridges London szívében álló, mondhatni pláza a legkiválóbb boltokkal, drága márkákkal, a legminőségibb anyagokból készült áruval tömött butikjaival ugyanabban az évben, 1909-ben nyílt, amikor a Morgan is megkezdte működését. A Morgan EV3-ból 19 darab készül, a minőségi alapanyagokat a Selridges adja a gyártásához, leginkább a beltér kialakításához. Továbbá minden darab egyedi bronztáblát kap, rajta a sorozatszámmal, valamint a motor helyén lévő rács is bronzfényt kap. Rengeteg kiegészítővel ajándékozzák meg a szerencsés vásárlókat, retro pilótaszemüveg, sisak, kabát, cipő és még sok minden más, ami korban és stílusban illik a Morganhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?