Két Oscart nyert Az aszfalt királyai

Nem maradt díj nélkül a tavalyi év autós filmje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford és a Ferrari Le Mans-i csatáját bemutató film két díjat is kapott a 92. Oscar-gálán.

Négy jelölésből kettőt váltott díjakra a film, amely az 1966-os Le Mans-i 24 órás viadal mellett Carroll Shelby, Ken Miles és a Ford vezetőségének viszonyát feszegette. A James Mangold rendező nevével fémjelzett mozifilm tavaly késő ősszel debütált a hazai mozikban, és a nagyszerű autós jelenetek mellett Chrisitian Bale és Matt Damon játéka is valószínűleg emlékezetes pillanatokat szerzett a nézőknek.
Hirdetés
Az Oscar-gálán pedig az is kiderült, hogy a filmszakma is elismeréssel fogadta. A két díjat a legjobb hangvágásért (Donald Sylvester) és a legjobb vágásért (Michael McCusker és Andrew Buckland) kapta film, tehát leginkább azt értékelték, ahogy a hangokkal és a vágás dinamikájával átadták az autóversenyzés élményét. A másik két jelölést, amelyekből nem lett díj, a legjobb hangkeverésért és a legjobb filmért kapta. Előbbit az 1917 című háborús filmnek, utóbbit pedig egy dél-koreai alkotásnak, az Élősködőknek ítélte oda a zsűri. Persze így is nagyszerű az elismerés, hiszen a Ford v. Ferrari ugyanannyi díjat zsebelt be, mint a Joker és a Volt egyszer egy… Hollywood.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?