Két terepjárósított Toyota kisautó is várható, lesifotón látható

E héten debütál a Toyota legkisebb crossovere, de lesz egy társa is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmaradt Genfi Autószalonos premier helyett e héten online bemutatóval debütál a Toyota új, TNGA-B platformos crossovere, de a Yarisból is lesz terepes (megjelenésű) változat.

Már a januári Kenshiki Forum alkalmával elárulta azt a Toyota, hogy az TNGA-B platformon a Yaris után egy kisméretű (B-szegmenses) crossover is érkezik, már idén. Eredetileg úgy volt, hogy a márciusi Genfi Autószalonon debütál, ám ahogyan az egész Genfi Autószalon elmaradt a koronavírus miatt, úgy a premier is. Utóbbi e hét csütörtökön, online prezentációval lesz megtartva, s bár a Toyota az általa kiadott sejtelmes részletfotón túl egyelőre féltve őrzi az új modell fotóit, a kémfotósok már tudnak belőle mutatni valamit.
Hirdetés
Az elcsípett képeken alighanem a már vezetett Yarisnak álcázva fut a hozzá mérten nagyobb hasmagasságú és növelt méretű modell. Természetesen hibrid hajtással (is) érkezik, sőt a hírek szerint e-AWD rendszerű, azaz hátsó villanymotorral összkerékhajtású verzió is lesz belőle - ahogyan a Toyota RAV4-ből vagy a Lexus UX-ből is létezik ilyen. Az új kisméretű crossover mellett továbbá a Yaris kínálatába is érkezik a Corollától ismert Trek, azaz szabadidő-autósan körbeműanyagozott, ballonosabb abroncsokkal és tetősínnel szerelt változat. Ugyanakkor termékstratégiai okokból utóbbi, a havas teszten szintén elcsípett modell vélhetően leghamarabb az idei év végén, csak már az új crossover után léphet piacra.
Forrás: Smarter Media, fotók: Carscoops.com
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?