Kézben mobilozókra vadászik a rendőrség!

Szeptember 16-tól fokozott ellenőrzés lesz az utakon

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL 2021. szeptember 16-22. között "Focus on the road" néven hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

Focus ont he road, tehát koncentrálj az útra néven folyik a ROADPOL legújabb akciója. Ennek során Magyarország egész területén fokozottan fogja ellenőrizni a rendőrség, elsősorban a menet közbeni mobiltelefon használatot. Nem csak a telefonálást, hanem azt is figyelik majd, hogy a vezetők a kézben tartott bármilyen egyéb készüléken képi vagy szöveges adatokat tekintenek-e meg, hiszen ezek is rendkívül balesetveszélyesek vezetés közben. Emellett a ROADPOL Safety Days (ROADPOL Közlekedésbiztonsági Napok) baleset-megelőzési programjához a magyar rendőrség 2021. szeptember 21-én közúti ellenőrzéssel, baleset-megelőzési előadásokkal, és gyermekeknek is szóló foglalkozásokkal csatlakozik. A meghirdetett program kitűzött célja, hogy ne történjen halálos baleset Európa közútjain.
Hirdetés
Forrás: Police.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?