Kibővített garanciával engesztel a Volkswagen

Hat év garanciát ad minden autójához a Volkswagen Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai vásárlók bizalma megingott a Volkswagen dízelbotránya miatt. Ám az amerikai vásárlókra szüksége van gyártónak, így olyat kínál, amit más nem.


A Volkswagen bicskája belecsorbult a dízelbotrányba, legalábbis ami az amerikai piacot érinti. A helyi törvények alapján a csaló szoftverrel futó autókat visszavásároltatták a Volkswagennel, ami miatt az eddig számolt veszteségen túl 3 milliárd dollár mínuszban van Európa legnagyobb autógyártója. A Volkswagen elvágta magát az Amerikaiaknál, de az egész világon rengetegen pártoltak el tőlük. Az összevont számokat tekintve 11 millió autót kellett visszahívniuk szoftverfrissítésre, ami után a legtöbbnél nem várt problémák jelentkeztek. A Volkswagennek szüksége van az Amerikai piacra, ezért foggal körömmel ragaszkodik hozzájuk, és nem csak a nekik (és Kínának) szánt Atlasszal.
Hirdetés

Új alap garanciát vezet be a nagy kontinensen a Volkswagen, ami első körben az Atlashoz és a nyújtott tengelytávú Tiguanhoz lesz alap, később pedig az összes modellhez. Hat év és 72000 mérföld, kicsit több min 115 ezer kilométer lesz az alapcsomag. Ebbe beleszámít a hajtás is a motorral, váltóval és a 4Motion modelleknél az összkerékhajtással is. Amerikában egyelőre nincs olyan, aki ennél többet kínál, pontosabban a Hyundai-Kia készül ennél valamivel többet kínálni, de náluk a tulajdonos váltással megszűnik a garancia, a Volkswagennél viszont ebben az esetben is tovább él.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:26
    Permalink

    Bizony! Az európai több millió tulajt meg lesz@rják! Döbbenet, hogy tudják ezt elérni. A bíróság, a fogyasztóvédelem, kormányok teljesen a kezükben van? Mélységesen fekete dolgok lehetnek a háttérben, amik még a rákos, NOx-os koromnál is sötétebbek 🙂

Vélemény, hozzászólás?