Kigyulladhatnak a Ford Kuga PHEV első példányai

Csak 4 tűzeset történt, de a Ford visszahívást jelentett be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mint arra fény derült, a Ford Kuga PHEV első példányainál hiányzott egy hőpajzs, ami tüzet okozhat, ezért a gyártó azt kéri, ezeket az autókat ne töltsék az előírt módosítás elvégzéséig.

Négy Ford Kuga PHEV vélhetően a külső forrásból is tölthető akkumulátorának - töltés közbeni - túlhevülése miatt gyulladt ki. A Ford ezért visszahívja az összes, június 26-a előtt gyártott példányt az említett modellből, hogy egy olyan kiegészítő hőpajzzsal lássák el, ami megvédi a túlmelegedéstől az alkatrészt. Június 26-tól már a gyárban felszerelték a kiegészítő hővédelmet.
Hirdetés
A cég természetesen értesíti a tulajdonosokat, de amíg nem történik meg a javítás, addig a gyári instrukciók szerint nem szabad őket tölteni, csakis az EV Auto üzemmódban szabad használni őket. Bár a Kuga PHEV legfőbb ütőkártyája, hogy saját tapasztalataink szerint is el tud menni 70 kilométert is egyetlen töltéssel, jó pont, hogy akkumulátorának lemerülése után is nagyon takarékos, ügyes hibridrendszerrel rendelkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?