Kínában tovább él a négyajtós Volkswagen Passat

Míg Európában csak kombiként kapható az új Passat, addig Kínában van létjogosultsága a négy ajtónak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb generációváltáshoz ért a Passat, csak nem Európában, a Magotan a nálunk is kapható középkategóriás Volkswagen ázsiai ízlésre szabott változata.

Likvidálta a négyajtós Passatot a Volkswagen, a klasszikus felépítés egyre kevesebb vevőt csábít, ezért a B9 kódjelű generációból már csak kombi verzió kapható Európában, Amerikában pedig semmilyen. Kínában viszont még mindig jókora kereslet mutatkozik a szedánok iránt, ezért a németek rengeteg méretben kínálnak négyajtóst. A nagyobbak közé tartozik a Magotan, ami szoros rokonságban áll az európai Passattal. A forma élekkel határolt, felismerhetően volkswagenes, hozza a márkára jellemző konzervatív megjelenést, ami amolyan univerzális, sokak számára elfogadható külsőt kölcsönöz. Elöl a fényszórókat elegáns módon egy krómcsík köti össze, ami a lámpatesten belül is folytatódik, hátul hiába érnek össze a fényforrások, erre is ráerősítettek egy díszcsíkkal. A Magotan nagyobb mint az európai változat, a hosszúság 4,99 méter, ehhez 287 centis tengelytáv társul. Érdemes ízlelgetni, hogy már a Passat is csak egy hajszálra van az öt métertől, az európai kombi is 491 centi hosszú. A motorválasztékot nem vitték túlzásba, kizárólag kétliteres TSI erőforrás választható 217 lóerővel. Az európai forgalmazás kizárt, itt a Volkswagen a Superbbel pótolja a négyajtós Passatot. Bár a nagy Skoda ötajtós, egy kis lépcsőt azért rajzoltak hátra a tervezők, így amíg nem nyílik fel a csomagtér, akár egy rövid fenekű szedánnak is elmegy.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?