Kit érdekel egy divatos Hilfiger-Ferrari?

Eladó Tommy Hilfiger Ferrarija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Karácsonyi ajándéknak alkalmatlan, hétvégi, netán hétköznapi kocsikázásra viszont még jó lehet Tommy Hilfiger 2003-as Ferrari Enzoja.

Mindössze 399 példány készült belőle a 21. század első évtizedében, így a Ferrari Enzo bármely példánya önmagában is különleges. Hiába 2002-ben jelent meg, ma is igazán komoly szupersportautó, hatliteres, 660 lóerős, 657 newtonméter nyomatékú V12-essel. A viszonylag könnyű, 1365 kilós Enzo ezzel 3,2 másodperc alatt futja a százas sprintet és akár 350-nel is repeszthet.
Hirdetés
A karácsony utáni, január 19-i RM Sotheby's aukción árverésre kerülő Ferrari Enzo külön érdekessége, hogy ezt eredetileg Tommy Hilfiger vásárolta. Különösebben nem nyűgözhette le az olasz csődör, hiszen csak 5829 kilométert tett meg vele az elmúlt bő tíz évben. Nyilván ennek is köszönhető az autó makulátlan állapota, kívül, s belül egyaránt. Az Enzo eddig felbukkant példányai jellemzően 845 millió és 1,167 milliárd forint közötti áron cseréltek gazdát, ebben az esetben pedig a várakozások szerint a magasabb összeg felé tolja a vételárat az előző tulajdonos személye.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:55
    Permalink

    Nem 399 db Enzo készült, hanem 400, az utolsó példányt II. János Pál pápa kapta a gyártól ajándékba. Amit aztán a puritán utódja azonnal eladott, lévén ne urizáljon az egyház. LOL…

Vélemény, hozzászólás?