Komoly autók és nagy mutatványok a drited.hu nyitófutamán

700 lóerős autót is legyőzött a drifted.hu nyitófutamának győztese

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hazai viszonylatban rekordszámú pilóta érkezett a Drifted.hu Országos Drift Bajnokság első versenyére.

Nem csak nézőből, pilótából is a hazai versenyeknél megszokottnál több érkezett a Drifted.hu Országos Drift Bajnokság első versenyére, így egészen nemzetközi mezőny verbuválódott össze. Izraelből, Szlovákiából és Romániából is jöttek versenyzők, valamint természetesen a magyar profik krémje is ott volt a szezonnyitó Sebesség Fesztiválon.
Hirdetés
Helyszíni kémeink szerint is megerősített ténye, hogy borzasztóan kemény pályát írtak ki a szervezők, a legnagyobb beérkezési sebesség bőven autópálya tempóban volt, sőt, egyes érkezési sebességekért már autópályán is - minimum 30 ezer forintos bírságokat osztogattak volna. Az első balos elnyújtott kanyart csak a profiknak kellett kötelezően teljesíteniük, a street kategóriában pedig a pilóták merészségére volt bízva, de aki elvállalta, nagyobb összkép pontot kaphatott az értékelés során. A drift autósportban kevéssé járatos olvasóknak még annyit, hogy a nyomvonalat - a driftversenyektől megszokott módon - kizárólag kilinccsel előre lehetett teljesíteni. A verseny pontozásáról fontos tudni, hogy a Drifted.hu sorozata értékelése során az amerikai FormulaD bajnokság szabályait alkalmazza, ahol az összkép kapja a legnagyobb hangsúlyt. Ez elsősorban a vezetéstechnikai stílust, az elvárt kivitelezést, az agresszivitást tartalmazza, és fontosak az olyan klisék is, mint például a magas fordulatszám okozta minél nagyobb füstfelhő, de még az autó designja sem mindegy. A sebességet fotocellás traffipax méri, ezen felül pedig az elvárt ív és a szög kerül nagyító alá a háromfős bírói gárdánál.
Eredmények
Drifted.hu - Országos Drift Bajnokság PRO kategória:
  1. Simon Csaba - BMW E36 M3
  2. Galacs Gábor - BMW E30 V8 Nitro
  3. Adam Frank (ISR) - BMW E46 2JZ

Drifted.hu - Országos Drift Bajnokság STREET kategória:
  1. Nyitrai Attila - BMW E36
  2. Zángó Zoltán - BMW E36 V8
  3. ifj. Zángó Zoltán - BMW E36 V8

Drifted.hu - Országos Drift Bajnokság Amatőr kategória:
  1. Fényi Anna - BMW E30
  2. Jáger Andi - BMW E36 M3
  3. Ramona Rusu (RO) - BMW E30 V8


Szervezői szerint a Drifted.hu szezonnyitó futama remekül zárult, gumifüst és napsütés kétségtelenül bőven színesítette a napot. Folytatás június 8-án, a Lóerők Éjszakáján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?