Komoly gyorshajtókat fogtak a jelöletlen rendőrautókból

Pofátlan(tan)ítás: ezúttal leginkább a gyorshajtókra vadásztak a rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly év vége óta jelöletlen autókból is figyelnek, kameráznak és büntetnek a rendőrök. Íme a legújabb fogásaik.

Ha az utakon tapasztalható közlekedési morált nézzük, nem meglepő, hogy mennyire durva szabálytalanságokat követnek el a jelöletlen, de azért messze nem felismerhetetlen rendőrautók "szeme láttára" is.
Hirdetés
Ezúttal leginkább a gyorshajtókra vadásztak, de így is akadt piroson áthajtó is. Ahogyan azt a police.hu írja, a szabálysértéseket minden esetben fedélzeti kamerával rögzítették. Egy Audi vezetője 70 km/óra helyett 147 km/h-val, egy másik Audi sofőrje szintén 70 km/h óra helyett 158 km/h-val hajtott el a kamerás autó mellett, míg volt olyan motoros, aki 70 km/h helyett 135 km/h-val közlekedett. A gyorshajtók közül egy kapott 45 ezer forintos bírságot, míg a legtöbb sofőrt ennél nagyobb összegre, 90 ezer forintra vagy 130 ezer forintra bírságolták meg a rendőrök.
Hirdetés
A civil autós ellenőrzéseket a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is folytatja, de nem csak ők dolgoznak így (is), a jelöletlen autóból sebességmérés és kamerázás már országszerte alkalmazott módszer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?