Kompromisszummentes VW pickup az ausztrál piacra

Francia terv a Volkswagen Varok koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha akarjuk shooting brake, ha akarjuk pickup a legújabb Volkswagen koncepció. Így képzeli el az ausztrál piacot a két francia tervező.


Nem német mérnökök munkája a legújabb Volkswagen koncepció. Két francia diák, Valentin Fuchs és Pierre Joveneaux kreativitását dicséri a Volkswagen Varok névre hallgató tanulmány, ami egyesítve a Holden UTE és a Volvo V90 jellemzőit, kifejezetten az ausztrál piacra lett tervezve. A kisebb erős pickupok szegmense népszerű a kontinensen, ezért a két tervező is egy sportos kombi, illetve pickup vonalat ragadott meg.
Hirdetés

A Varok koncepció legfőbb érdekessége, hogy pickupból, bármikor shooting brake formára válthat. Amikor kombiformáját hordja, 5 személyes és jelentős csomagtérmérettel rendelkezik. Pickupként 3 személyessé válna és platója elég helyet biztosítana egy motornak vagy épp két szörfdeszkának. Bár csak rajzokon létezik, nagyon élhető ötletnek tűnik, és akár bele is illene a VW palettába néhány unalmasabb modell helyett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:11
    Permalink

    A Holden Ute megemlítése kapcsán sajnos meg kell könnyeznem az ausztrál autógyártás végét, az a verda jól példázta az auszi agyamentség kvinteszenciáját, még kőkemény sportváltozat is volt belőle. A cikkben szereplő Varokról akkor is megmondtam volna, hogy ausztrál piacra szánták, ha nem írják le. Ilyen járgányok csak a “Down Underben” vannak:)

Vélemény, hozzászólás?