Konnektoros hibriddel bővül a BMW 2-es Active Tourer

Frankfurtban debütál a BMW plug-in hibrid egyterűje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW i modellek mellett egyre több hibrid jelenik meg a bajor gyártó kínálatában. Most a 2-es Active Tourer kap kiegészítő elektromos hajtást.


Az új, kettős üzemű Active Tourer a 225xe nevet viseli majd, amelyben az idén debütált 1,5 literes turbós benzines mellett egy elektromotor és a hozzá tartozó 7,7 kWh kapacitású akkumulátor is helyet kapott. Előbbi teljesítménye 136 lóerő, nyomatéka 220 Nm, utóbbi pedig 88 lóerővel és 165 Nm-rel száll be a hajtásba. A belsőégésű motor az első, míg az elektromotor a hátsó kereket hajtja, ennek megfelelően a 225xe lehet első, hátsó vagy összkerékhajtású, attól függően, hogy mikor melyik motor vagy motorok dolgoznak. Amennyiben mindkettő, akkor összesen 224 lóerő és 385 Nm forgatónyomaték áll rendelkezésre.
Hirdetés

A menetdinamika az elektromos hajtásnak köszönhetően átlag feletti, mindössze 6,7 másodperc szükséges a 0-100 km/órás sprinthez, a végsebesség 202 km/h. A vegyes fogyasztás mindössze 2,1 l/100 km, a CO2 kibocsátás pedig 49 g/km - amennyiben a konnektorból teletöltött akkumulátorokkal indulunk. Tisztán elektromos üzemben 41 km-t tehetünk, ekkor a végsebesség maximum 125 km/h lehet. Amennyiben az akkumulátor lemerült, azt otthoni elektromos hálózatból akár 3 óra 15 perc alatt is feltölthetjük. Lehetőség van BMW i fali töltő megvásárlására is, amellyel 2 óra 15 percre csökken a töltési idő. A BMW 225xe idén év végén jelenik meg a piacon, a németeknél már ára is van, 37 800 eurótól (kb. 11,8 millió forint) lesz rendelhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?