Közel 30 ezer gázos modellt hív vissza a Volkswagen

Rozsdásodás miatt várja a szerviz a gázos Volkswageneket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem biztos, hogy rozsdás, de nem is lehet biztosan ellenőrizni, ezért inkább kicseréli a gáztartályt néhány típusán a Volkswagen.

A 2006 és 2010 között gyártott, kétliteres, nyolcszelepes, 107 lóerős motorral ellátott Caddy, Passat és Touran CNG modelljeit szólítja szervizbe a Volkswagen, mert nem ellenőrizhető kellő bizonyossággal gáztartályuk állapota. Az ilyen rendszerek alapvetően biztonságosak, de a nagy nyomású tárolás miatt lényeges a tartály megfelelő állapota, rozsdamentessége. Ennek ellenőrzését az előírt karbantartások alkalmával végzik el a márkaszervizekben, a Volkswagen azonban most úgy ítélte meg a fenti évjáratú CNG modellek esetében, hogy ez sem elég. Pontosabban nem állapítható meg egyértelműen a gáztartály rozsdásodásának állapota, ezért inkább kicseréli a szóban forgó autók tartályát.
Hirdetés
Bár ezeket a modelleket hazánkban újonnan nem forgalmazták, a visszahívási kampány itthon is él, az érintett, korábban márkaszervizben már járt autók tulajdonosaival felveszi a kapcsolatot a márka vezérképviselete, a többieknek ajánlott érdeklődniük, hiszen díjmentesen kaphatnak egy új tartályt, ami annak korlátozott (jellemzően 20 éves) élettartama miatt értéknövelő tényező.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?