KTM alapra készül az Abarth roadster

Osztrák lesz az Abarth saját roadstere

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eredetileg a Lotus Espritet nézték ki az olaszok, de anyagilag kedvezőbb lesz a KTM X-Bow alapján készülő Abarth roadster.

Kezdettől fogva külső partner bevonásával képzelte el a Fiat a speciális Abarth roadster megvalósítását, sokáig a Lotus Elise padlólemezt favorizálták. A legújabb pletykák szerint azonban mégse a brit autó, hanem az osztrák KTM X-Bow alapján gyártják majd az autót. Az anyagi okok mellett az is számított a döntésben, hogy a tervezett 2013-as piacra dobás idején a Lotus Elise már kifutó modell lesz, azaz nem lenne biztosítva az autó hosszú távú jövője. Az osztrákok azonban készségesen segítenek a Fiaton, amely egyedi karosszériát épít az Xbow vázára, és a saját, 1,8 literes Multiair turbómotorját is beépíti az autó hátuljába – 190-240 lóerős teljesítménnyel. Évi legfeljebb 2000 autóban gondolkodik a Fiat, hiszen meg akarja őrizni az Abarth máka exkluzivitását.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?