Ladát vontattak lóval, neked azonban nem ajánljuk!

Ez nem Oroszország, hanem a magyar Alföld: egy lóerős Lada

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a kisebb forgalmú közutakon nem tiltott a lovaskocsival való közlekedés, a lóval vontatott Lada - amit Csongrádban videóztak e héten - alighanem szabálytalan.


Érdekes videó került fel a Facebookra a héten. Ezúttal nem Oroszországban vagy Romániában készült kisfilm arról, amint egy autót lóval vontatnak, hanem a magyar Alföldön, Csongrád megyében. Joggal merül fel a kérdés, hogy az "egy lóerős Lada" mutatványa mennyire szabályos, ugyanis bár a kisebb forgalmú utakon nem tiltott a ló vontatású járművel (lovaskocsival) való közlekedés, a gépjármű vontatása kapcsán a KRESZ igen részletes szabályzást ad, s abban nem szerepel a lóval vontatás lehetősége.
Hirdetés

Mint az a videókon jól látható, a ló a hámjába és az autó lökhárítójába fűzött kötelekkel húzza az autót, míg annak sofőrje az vezetőülésben ülve, szintén kötelekkel irányítja a lovat. Mint azt a TV2 Tények stábjának a sofőr elmondta, a lóval való vontatásra a már matuzsálem korú Lada elromlása miatt, egyszeri alkalommal, vészmegoldásként volt szükség, az autót nem üzemszerűen használja így.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?