LaFerrari vs Lamborghini Sesto Elemento

Melyik a gyorsabb? Ferrari kontra Lamborghini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hatodik elem V10-es motorja csak 570 lóerős. Vajon mire képes a 963 lovas hibrid Ferrari ellen? Amiből már a keréktörő XX-et tesztelik.


Sárgában egy utcai, talán nem tuningolt, így csak 963 lóerős hibrid LaFerrari, feketében meg egy Lamborghini Sesto Elemento 5,2 literes, V10-es 570 lóval. A mindössze 20 példányban készített és 2,2 millió dollárért vesztegetett, még a Ferkónál is drágább Lambo tehát sokkal gyengébb, cserébe csupa karbon, üres súlya alig 1 tonna, 100-ra összkerekesen 2,5 mp alatt katapultál, a vége ki tudja, hol lehet, 350 közelében. Utcán elvileg nem is használható. A 499 darabos szériában készített LaFerrarinak csak a 6.3-as V12-ese 800 lóerős, s erre jön még a villanyos segítség. Százas sprintideje nem publikus (3 mp alattinak mondott, a 0-200-a 7 mp), végsebessége 350 km/óra. A kamerás (valószínűleg) BMW nyilván nem is tudja követni a párbajozókat, egy kis hangot azért kapunk ízelítőül.
Hirdetés


És íme egy monzai tesztvideó is (khm, 2:10-nél rút keréktöréssel): a pályán a LaFerrari jövőre várható, a Lambo Sesto Elementóhoz hasonlóan csakis versenypályára szánt XX csúcskivitelét, pontosabban prototípusát látjuk és halljuk - te jó ég, milyen hangja van. A hátsó szárny is megér egy misét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?