Lágy hibridekkel frissült a Volvo S90 és V90

Mindegyik új S90 és V90 kérhető könnyű hibrid hajtáslánccal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyon óvatosan nyúltak csak hozzá a Volvo S90 és V90 vonalaihoz a frissítés során.

Olyannyira óvatosan nyúltak a felsőkategóriás Volvókhoz, hogy alig észrevehetőek a változások. Persze az ilyenkor szokásos területekre érdemes figyelni, többek között a lökhárítókra. Kicsit átrajzolták elöl és hátul egyaránt. Elöl új ködfényszórók jelentek meg benne, de a kombi hátsó lámpáját sem hagyták érintetlenül, amely új rajzolatot kapott a burák alatt, futófényes irányjelzővel. Emellett új légterelőket is tervezetek, bár ezek a kiegészítők természetesen nem járnak minden modellhez.
Hirdetés
Jár viszont a könnyű hibrid rendszer, pontosabban megrendelhető a 48 voltos hajtáslánc mindegyik modellváltozathoz. A Volvo ígérete szerint ezek a példányok 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot égetnek el. Természetesen az utastérben is találni néhány újdonságot, amelyek közül a legnemesebb a bőrmentesség lehetősége. Továbbá új légtisztító berendezést alkalmaznak az autókban, amely a 2,5 mikrométeres részecskéket is kiszűri. Elsődlegesen a kínai piac indokolta ezt a megoldást, amely jelzi a vezetőnek, ha már túlságosan szennyezett az utastér, ami gombnyomásra megtisztítható néhány perc alatt. Végül említést érdemel még az új Bowers & Wilkins hangrendszer, amely minden eddiginél szebb hangzást ígér.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?