Lapos, de kemény a legújabb Lotus

Raliautót mutat be a Lotus Frankfurtban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A versenygép alapját a már nem gyártott Exige adja.


Mióta feléledt tetszhalotti állapotából, a hetheli székhelyű Lotus legalább olyan erőteljes aktivitást mutat az autóversenyek világában, mint modelljei fejlesztése során.
A brit gyártó valamilyen formában már részt vesz a GT és a GP3 sorozatokban, valamint a Forma-1 és az IndyCar versenyein is. A hírek szerint egy LMP2-es kategóriájú Le Mans versenyautó kifejlesztésén is dolgoznak, de még ez utóbbi debütálása előtt, feltehetően a Frankfurti Autószalonon bemutatják saját fejlesztésű, Exige-alapú raliautójukat, melyet a WRC-ben illetve IRC-ben történő versenyeztetés helyett inkább aszfaltos ralikon induló privát versenyzőknek szánnak. A hajtáslánc vélhetően az Exige-ből jön, kategóriától függően alapkiszerelésben (223 lóerővel) és turbóval (260 LE) kerülhet a Toyota-féle 1,8-as a hátsókerék hajtású raliautóba; utóbbival a 100 km/órára gyorsulás 4 s, a csúcssebesség pedig akár 250 km/óra lehet. A Lotus motorsport divízióját jelenleg a korábban a Ferrari csapatfőnöki feladatait is ellátó Claudio Berro irányítja. Akárcsak a részleg korábbi főnöke, Jean Todt, korábban Berro is ralizott, egy Talbot Sunbeam Lotus anyósüléséről diktálta az itinert az olasz ralibajnokságban a 80-as évek elején.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?