Láthatatlan kötelékek a Mercedestől

Aktív biztonsági övet fejlesztett a Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hátsó ülésekre fejlesztett biztonsági berendezés automatikusan feszít, használaton kívül pedig elegánsan visszahúzódik.


Új típusú aktív hátsó biztonsági övet mutatott be a Mercedes. A hátsó ülésekre kifejlesztett megoldás motoros mozgatású övcsatokkal működik, melyek használaton kívül visszahúzódnak az ülésbe. Amikor kinyitják a hátsó ajtót, a motorok kitolják a csatolást világítással megkönnyítő csatokat, majd miután az utas bekapcsolja övét, az automatika visszahúzza a csatot, és ezzel megfeszíti az övet az medence és a mellkas körül.
Hirdetés

Az automatizmust természetesen a PRE-SAFE rendszerrel is összekötötték, amely balesetkor előfeszíti az övet az utas teste körül, hogy a test rögzítésével csökkentse a sérülések súlyosságát. Az aktív hátsó biztonsági öv valamelyik következő generációs Merciben, feltehetően a modern technológiák fellegvárának számító S-osztályban jelenik meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?