Le Mans-győztes Ford GT-k LEGO kockákból

Újabb Ford modelleket készít LEGO

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

50 évnyi Ford legenda készül LEGO kockákból. Az 1966-os Ford GT40 és az idei Le Mans-győztes Ford GT is méretarányos kistestvért kap.


A LEGO és a Ford együttműködésének köszönhetően folyamatosan mutatkoznak be a jobbnál jobb, kockákból építhető modellek. A korábbi Ford Mustang és Ford F-150 Raptor utánfutós készlet mellé most a legendás Le Mans-győztes Ford versenyautók is csatlakoznak. A LEGO Speed Champions készlet részeként jövőre már az 1966-ban hármas győzelmet arató Ford GT40 és az idén 50 év után történelmet író 2016-os Ford GT is kapható. Melléjük a csapatruházatot viselő pilóta figurák, kockás zászló és trófea is jár.
Hirdetés
„A csapatomból sokan a Ford 1966-os győzelmének legendáján nőttek fel, így könnyű elképzelni az izgalmukat, amikor először láthattak neki mindezt LEGO kockákból megalkotni” - mesélte Dave Pericak, a Ford Performance globális igazgatója. „Ez a készlet igazán hatásosan adja vissza Le Mans-i történetünket, és bízom benne, hogy erősen inspirálja majd a holnap autóversenyzőit, mérnökeit és formatervezőit is.” Az új 2016-os Ford GT és az 1966-os Ford GT40 egyébként 2017. március 1-től rendelhető meg a LEGO.com/shop honlapon, 34,99 eurós ajánlott fogyasztói áron. Ugyanitt egy Ford Mustang is kapható, valamint a Ford F-150 Raptor utánfutóval és egy Ford A-modell hot-rod. Sőt, nemrég egy floridai Legoland is saját Ford Mustang modellt kapott, ám az jóval nagyobb és 194 900 darab Legoból készült.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?