Lebukott a nyomtatott rendszámmal, éveket is ülhet

Hiába bízott benne, hogy nem szúrják ki a hamis rendszámot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság indított eljárást egy 21 éves férfi ellen, aki saját készítésű rendszámmal közlekedett.

Házilag készített külföldi rendszámtáblával közlekedett az a férfi, akit május 9-én állítottak meg a kiskunhalasi rendőrök. Bár távolról meggyőző volt a házi készítésű rendszám, közelről látható volt, hogy nem eredeti, ezért a hamisítványokat lefoglalták, az autóvezetőt pedig előállították. Kiderült, hogy azért nyomtatott rendszámot az autóra, mert az eredetieket külföldön le kellett adnia, és a honosításig is használni szerette volna a járművet. Az eredetit utánzó grafikát nyomtatóval állította elő, a matricát pedig gumilapra ragasztva szerelte az autóra. Abban bízott, hogy nem állítják meg, ám nem volt szerencséje. Így viszont sokba kerülhet a türelmetlensége: a jogszabály három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni az egyedi azonosító jellel való visszaélést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?