Lecseréli szabadidőautóját a Ford

Egy hónap múlva debütál az új Ford Kuga SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korábbi Vertek koncepcióautó formájával, már novemberben bemutatkozik a Ford új, a harmadik generációs Focusra épülő szabadidőautója.


November második felében nyitja kapuit a Los Angelesi Autószalon - noha zömében a tengerentúl számára lesznek ott érdekességek, az európai vevők figyelmét is oda irányítja a Ford.
A már az év eleji, detroiti megjelenésekor is a 2012-es Kugaként aposztrofált Vertek koncepcióhoz hasonlóan ugyanis a jövőre piacra ígért Kuga is az Egyesült Államokban, nevezetesen Los Angelesben debütál. Ahogyan azt a Fordtól már megszokhattuk, világautóról van szó, mely a szabadidőautók őshazájának számító Egyesült Államokban és az öreg kontinensen egyaránt sok vevőre számít.

Minden kétséget kizáróan a harmadik generációs Focus adja az alapokat, így marad az elöl MacPherson, hátul multilink elvű, de a korábbihoz mérten sokat finomított felfüggesztés, a motorok között pedig a Focusból és a Mondeóból ismert egységek egyaránt várhatók, tippelhető, hogy miként a mostani Kugánál, úgy az újnál is csakis turbós, közvetlen befecskendezéses egységek szerepelnek majd a palettán. Az 1,6 literes benzines SCTI 150-180 lóerővel, a 2,0 literes, a Mondeóban már bizonyított egység 240 lóerővel várható. A dízelek sorában a (140-163 lóerős) 2,0 literesek biztosak, de a hírek szerint lesz takarékos, csakis elsőkerék-meghajtású, 115 lóerős öngyújtós is. Várhatóan nem lesz turbó nélküli, kelet-európai "olcsójános" kivitel, így váltók mind 6 fokozatúak, opcióként kétkuplungos automaták lesznek. További részleteket, fogyasztási és menetdinamikai adatokat vélhetően már novemberben megtudhatunk az új Kugáról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?