LED-es menetfénnyel és új lökhárítókkal frissül a Kia Sorento

Kia Sorento modellfrissítés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most még csak a külső kozmetikai módosítások látszanak, az utastérben, hajtásláncban és futóművekben végrehajtott változtatásokat csak az őszi párizsi premier után ismerhetjük meg.


Három évvel és 620 000 eladott példánnyal piacra lépése után a Kia finoman megújítja népszerű crossovere, a Sorento megjelenését. Nagy változásokkal nem kell számolni, kicsit megkozmetikázták az autó külsejét, a jobb fogyasztás és az alacsonyabb emisszió érdekében megreszelgették a hajtásláncokat, valamint az utastérben is több lett a puha műanyaggal borított felületek száma. Az év későbbi szakaszában piacra kerülő frissített Sorento LED-es menetfényeket, szintén LED-ekkel világító átszabott hátsó lámpaegyüttest, új, elöl függőlegesen beépített ködfényszórókkal díszített lökhárítókat kapott, továbbá a vásárlók az eddiginél jóval több könnyűfém felni közül, akár 19 colos méretig válogathatnak.
Hirdetés

Az öt- vagy hétüléses utastér módosításairól még nem adtak ki fotókat, de a gyári közlemény szerint puhább műanyagok, új LCD műszeregység, 7 colos képernyővel frissített középkonzol, nagyobb méretű tetőablak, és módosított, egyenes kulisszában futó, bőrszoknyát viselő váltókar kerül az automata modellekbe. A műszaki változások tekintetében csak annyira szorítkoztak, hogy takarékosabbá és kíméletesebbé tették a hajtásláncokat, a futóműben végrehajtott módosításoknak köszönhetően pedig finomabb, pontosabb lett az autó irányíthatósága.
A most még homályos részletek legkésőbb szeptemberben, a Párizsi Autószalonon kerülnek napvilágra, de az sem elképzelhetetlen, hogy már az esemény megkezdése előtt megjelentetik a változásokat taglaló sajtóanyagot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?