Legfeljebb a benzinnél várható drágulás

Szerény mértékben nőttek csak a tőzsdei üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minimális mértékben, de a benzin esetén a dízelhez viszonyítva jelentősebben nőttek a nemzetközi tőzsdei árak. Hazai drágulás így legfeljebb csak a 95-ösnél várható.

Szerény mértékben, de nőttek a nemzetközi tőzsdei üzemanyagárak a héten, a benzin átlagos jegyzési ára 1,3, a gázolajé 0,2 százalékkal emelkedett. Jelentősen tompítja ezt a forint erősödése, sőt a dízel esetén árapadássá teszi a drágulást. Forintban kifejezve a benzin áremelkedése csupán 0,7 százalékos, míg a gázolajnál 0,4 százalékos áresésről beszélhetünk.
Akár az is elképzelhető, hogy a MOL nem változtat a hét elején az üzemanyagárakon, de a benzinnél az e héten, a hétfői ünnepnap miatt keddre halasztott döntés alapján csütörtökön eszközölt 3 forintoshoz hasonló, talán még enyhébb mértékű áremelés várható. A gázolajnál az enyhe ármozgás hatására nem várható árapasztás. Utóbbi esetén minden bizonnyal marad tehát a jelenlegi 412 forintos átlagár, a benzinnél pedig a 410 forintos átlagos árszint 412-413 forintra emelkedhet.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?