Legyél te a buszsofőr! Rinspeed microMAX

Rinspeed microMAX - megoldás a párválasztásra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A közösség erejével csábít a Rinspeed legújabb koncepciója, a microMAX, mely nem mellesleg a legjobb csajozós verda is lehet.

Egyszerre több problémára is megoldást kínál a svájci Rinspeed előadásában az idei Genfi Autószalonon bemutatkozó microMAX koncepcióautó.
A 3,73 méter hosszú, 2,2 méter magas egyedi négykerekű a buszokról ismert, kiemelkedő ajtókon keresztül megközelíthető utasterébe nem hagyományos ülések, hanem inkább állóhelyek kerültek. A sofőrön kívül még három utas kaphat helyet, ők a feneküket letámasztva biztonsági övvel rögzíthetik magukat, így kényelmesen egymással csevegve juthatnak el munkahelyükre vagy akár onnan az esti szórakozás helyszínére, hétvégén pedig a legközelebbi vízpartra.
Az ülőhelyek helyett alkalmazott állóhelyek üdítően hathatnak az egész nap az irodában ülő szellemi dolgozók számára, ám a microMAX legnagyobb különlegessége nem ez, hanem sokkal inkább az, hogy az utasok kiválasztásához, felszedésükhöz nem szükséges hosszas egyeztetéseket folytatni, hanem a táblagépen futtatható speciális közösségi alkalmazással elegendő csupán megadnia a sofőrnek az útvonalát, az utasoknak pedig azt, hogy honnan hova szeretnének eljutni. Az alkalmazás természetesen magától is látja, hogy hol halad a microMAX, s hogy hányan utaznak benne, sőt, azt is, hogy kik azok. A digitális közösségi háló ilyen, mindent láthatnak rólunk, a hátsó utasra kacsintó sofőr az út végeztével könnyedén visszakeresheti, hogy ki is volt az a bájos mosolyú hölgy, aki vele tartott az adott reggelen az irodáig.
Hirdetés

Kipipálva tehát a folyamatos ülésben görnyedés, kipipálva a remek új ismerkedési lehetőség is, s a Rinspeed ráadásul 5-10 ezer dollár, azaz 1-2 millió forint környékére ígéri az egyelőre ismeretlen teljesítményű kerékagymotorral hajtott microMAX árát. Tiszta üzemével és miniautónyi területen 4 személy kényelmes szállíthatóságával, valamint fejlett informatikai rendszerével, s az utasterében hordozott hűtőszekrényével és kávéfőzőjével a legújabb Rinspeed a városi autózás új dimenzióját jelentheti. Menet közben természetesen lehet benne internetezni, a táblagépekhez még tartó is hajtogatható a hátsó ülések elé, ha pedig valaki az autózás után kerékpárral menne tovább, bringáját a microMAX hátuljára akaszthatja. Csak bízni tudunk benne, hogy megvalósul, bár a Rinspeed koncepcióira sajnos nem ez a sors jellemző.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?