Lehet, hogy Jaguart fogunk gyártani?

Szombathelyen akár Jaguarok, Land Roverek is készülhetnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb autógyár épülhet hazánkban, Szombathelyen a Jaguar és Land Rover márkákat is birtokló Tata gyárthat autókat.


A Nyugat.hu információi szerint a Szombathely északi részén található iparterületen építhet gyárat a Jaguar és Land Rover márkákat is tulajdonló Tata Motors. Így az Audik és Mercedesek után akár újabb prémiumautók is készülhetnek hazánkban. Rímel az Audira, hogy miként a négykarikások is felújították és bővítették a péri repülőteret, a Tata is számítana a szombathelyi volt katonai repülőtérre esetleges jövőbeli gyára mellett. Bár hivatalos megerősítés még nincs a Tata hazánkba településéről, a telekspekulációk már megkezdődtek a környéken.
Hirdetés
Szombathely vezetése a beruházásról csak annyit árult el, hogy évek óta tárgyalásokat folytatnak a város és a környék gazdasági fejlesztéséért, most azonban még rontják a kiszivárgó információk az esélyeket. Hasonló közleményt adott ki az illetékes szaktárca is: a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) több nagyberuházás Magyarországra hozataláról tárgyal; ezek a nagyberuházások munkahelyek tízezreit teremthetik magyar emberek számára. Hangsúlyozták: minden a nyilvánosság előtt és a háttérben zajló spekuláció nagymértékben rontja a tárgyalások sikeres kimenetelének esélyét.
Drukkolunk a Tatának, már csak azért is, hogy a rendőrök győri Audik és kecskeméti Mercedesek után akár szombathelyi Jaguarokkal is szolgálhassanak és persze védhessenek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?