Lenyomta a Koenigsegg Agerát a Nissan Qashqai!

Szupersportautókat alázott a Qashqai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Olyan sportautókat eszik reggelire a Severn Valley Motorsport szülötte, mint például a Lamborghini Aventador, a McLaren 720S és a Koenigsegg Agera.


Nagy-Britanniában követték el azt a „huncutságot”, hogy a Nissan Qashqait elküldték egy gyorsulási versenyre, olyan ellenfelek ellen, mint például a Koenigsegg Agera RS, ami ugye a világ leggyorsabb sorozatgyártású autójának címét is kiérdemelte. Persze azért a Severn Valley Motorsport mérnökei rendesen átdolgozták a Nissan szabadidő-autóját.
Hirdetés

A Qashqai szívét lecserélték a GT-R 3,8 literes, ikerturbós V6-os motorjára, ám ezt sem hagyták érintetlenül. Az egyedileg kovácsolt alkatrészeknek, a frissített turbófeltöltőnek és az eszement szoftvertuningnak köszönhetően 2000 lóerőre gyúrták a motor teljesítményét.

Ekkora teljesítménnyel már bátran állhatott oda a rajtvonalhoz a Vmax 200 elnevezésű rendezvényen és nem is okozott csalódást. Második nekifutásra a Qashqai 382,7 km/h tempót ért el! Eközben a Koenigsegg „csak” 356 kilométer/órára gyorsult, így a vezetője kénytelen volt megelégedni a második hellyel. Ezzel az elgépesztő sebességgel a Nissan Qashqai átvette a világ leggyorsabb szabadidő-autója címet attól a szintén kétezer lóerős Toyota Land Cruisertől, amely 370 kilométer/óra tempót ért el korábban. A Severn Valley Motorsport csapata egy videót is ígért az eseményről. Reméljük hamarosan közzéteszik!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.04.27. at 09:22
    Permalink

    Csak az a baj h a koenigsegg gyári a qashqai meg egy széthuzott gtr motoros auto amiből csak a kaszni qashqai, mégis első olvasásra azt hiszik h tényleg van köze a quashqai hoz LOL !

Vélemény, hozzászólás?