Lesz egy kis torlódás az M0-M5 csomópontnál a héten!

Bővítik az M0-M5 csomópontot, a héten viszont lezárják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Végre kétsávosítják az M0-M5 csomópontot. Míg azonban a jövőben kisebb, e héten épp nagyobb torlódásokra kell számítani, az építéshez ugyanis lezárják.


E hét keddtől (március 26.) vasárnapig (március 31.) lezárásra kell számítani az M0-s autóút – M5-ös autópálya csomópontjában, ugyanis most fejezik be azt a bővítést, aminek köszönhetően áprilistól már az M0-s autóút déli szektora felől érkezők nem egy, hanem két sávon hajthatnak ki az M5-ös autópálya Szeged felé vezető csomóponti ágára, illetve szintén két sávon lehet majd kihajtani az M5-ös autópályáról Szeged felől az M0-s autóút felé. Így általában, de főként a nagyobb nemzetközi ünnepekkor az eddigieknél jelentősen kisebb torlódásra kell majd csak számítani itt.
Hirdetés

Mivel az új forgalmi rend kialakításhoz az eddigi burkolati jelek eltávolítása, új burkolati jelek felfestése, KRESZ táblák cseréje és az M5-ös autópálya lassító sávjának burkolatcseréje szükséges, e héten keddtől csütörtökig az M5-ös autópályáról, Szeged felől, a 23-as kilométerszelvénynél nem lehet kihajtani az M0-s autóút felé. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell.
A lezárás idején az M1-es autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorát a lezárásnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el, míg A Liszt Ferenc repülőtér, az M3-as autópálya, illetve a Gyál felé tartók szintén a lezárt csomópontnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el az M0-s autóút repülőtér felé vezető oldalát. A személyautóval közlekedők az M5-ös autópályáról korábban letérve Üllő, majd Gyál felé továbbhaladva elérhetik az M0-s autóutat mindkét irányba.
Szombat este 22 órától vasárnap estig az M0-s autóút déli szektora felől nem lehet majd kihajtani az M5 autópálya csomópontban. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell. Ekkor az M5-ös autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorában, a 23-as kilométerszelvénynél térhetnek le és az M51-es autóúton keresztül hajthatnak fel az M5-ös autópályára. Vagy a lezárt csomópontnál tovább haladva a következő, 34-es kilométerszelvényben lévő csomópontban tudnak megfordulni és az ellenkező irányból felhajthatnak az M5-ös autópályára.
A Magyar Közút a közlekedők türelmét kéri és persze azt, hogy indulás előtt tájékozódjanak az Útinform weboldalán, mi pedig az online navigációk (Google Navigáció, Waze) használatát javasoljuk. Nem csak jelen esetben, hanem mindig, persze ésszel, mert sokszor nem érdemes 2 percnyi menetidő spórolásáért 10-20 kilométerrel többet autózni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?