Lesz új C5, sőt sportmodelleken gondolkozik a Citroën

Több sportos Citroën és új C5 is jöhet a következő pár évben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Citroën jó WTCC szereplése miatt erősen fontolóra veszi, hogy új, sportos modelleket is kihozzon. A C5 is kaphat utódot a hírek szerint.


A Citroën 2014-es konstruktőri WTCC győzelme után nem meglepő, hogy a PSA döntéshozói fontolóra veszik egy új, sportos modellsorozat bevezetését. A C-Elysée pályaváltozata bár technikailag igen messze áll az alapját adó olcsó kis szedántól, mégis az egész modellsorozatra jó fényt vet. A sportsiker kommunikációja jó hatással van az eladásokra, de az áttételes jó hatás mellett egy az egyben tőkét tudnának kovácsolni: kelendő sportmodellekkel kéne előállni. Julien Montarnal, a cég marketingfőnöke a brit Autocarnak adott nyilatkozatában nem részletezte, hogy a DS almárkát fejlesztenék fel, vagy az alapkínálatot.
Hirdetés


Lehet, hogy egy teljesen új modellcsalád is megjelenhet, nyilván a mostaniak alapján, de erősebb motorokkal, keményebb futóművel. Örömhír annak, aki emlékszik még a Xsara VTS és a Saxo VTS kivitelére. A hidropneumatikus rugózást tovább éltető C5 sorozatról is volt szó; Montarnal megerősítette, hogy kap utódot a széria. Véleménye szerint a szegmens csökkenő eladásai ellenére hiba lenne kivonulni a középkategóriából. Az európai tömeggyártók között már-már presztízskérdést jelent, hogy kinek van még ilyen modellje. A Renault is ígért Laguna utódot és több forrásból hallottuk, hogy az ipar hibaként tekinti a Fiat azon lépését, amikor kizárólag a kisebb kocsik felé fordult.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?