Lilán izzik a 720 lóerősre húzott BMW M5 kipufogója

Dinan BMW M5 V10: motortuning versenyautóhoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Riley Technologies épülőfélben levő Le Mans versenyautójához fejlesztették a brutális V10-est.


A kifutó BMW M5 V10-es motorja tökéletes csúcsmotor volt, ritka hengerszámmal, hihetetlen teljesítménnyel és hanggal. Ettől függetlenül senki sem mondta, hogy nem lehet jobb, és az észak-amerikai, BMW-tuningra szakosodott Dinan Cars mérnökei is így gondolták. Ráadásul manapság ritkán tudunk beszámolni ilyen klasszikus módszerekkel elkövetett teljesítmény-növelésről.
Az ötliteres blokk furatát és löketét úgy növelték meg, hogy a hengerűrtartalom 5,8 literre nőtt, ezen kívül hegyesebb vezérműtengelyt, száraz-karteres kenési rendszert és versenypályára illő kipufogórendszert illesztettek hozzá. A tízhengeres szívómotor teljesítménye ezzel 500-ról 720 lóerőre szökött, amit 8300 1/perces fordulatszámnál mérnek, míg a maximális nyomaték eléri a 675 Nm-t. A motort kifejezetten a Riley Technologies 2011-es LMP2 osztályú MKXXV pálya versenyautójához fejlesztették, hőleadását pedig jól tükrözi a lila színre váltó kipufogórendszer a mellékelt videón.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?