Luxus SUV Koreából, itt a Kia Telluride

A Kia Detroitban a Sorentónál is nagyobb szabadidő-autót állított ki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétüléses, nagyméretű SUV tanulmányt mutatott be a Kia Detroitban. A Telluride egy számunkra új kategória képviselője lehetne Európában.


A dél-koreai Hyundai és az irányítása alatt álló Kia az elmúlt években egész meredeken elkezdte javítani autói minőségét. Nagy szabadidő-autói már-már prémiumszínvonalat kínálnak, elég a Kia Sorentóra vagy a Hyundai Grand Santa Fe-re gondolni. Európában sem mennek ezek rosszul, de az észak-amerikai még fontosabb piac. Európában ekkora Kiát még nem árulnak, így a Telluride koncepció leginkább a Borrego (más piacokon Mohave) utódjának tekinthető. Bár a Kia nem beszélt arról, hogy tervezik-e a gyártását, de ha ez a név tovább élne, pár részletet biztos megváltoztatnának.
Hirdetés


Például a hátrafelé nyíló, B-oszlop nélküli "öngyilkos" ajtóknak talán több a hátránya, mint az elődje, de áttervezhetnék az első lámpákat is, mert ott kicsit talán túl sok lett a kiás jégkocka-dizájn. A Telluride minden méretében nagyobb a Sorentónál, így a hatalmas, 275/45 R22 méretű abroncsok sem tűnnek túlméretesnek alatta. Hajtásáról hibridrendszer gondoskodik, de azért biztos, ami biztos alapon egy 3,5 literes V6-os benzines adja az erő nagy részét. Ennek a 270 lóereje és a 130 lóerős villanymotor együttesen mind a négy kereket hajtja. A Telluride belterében van mindenféle modern kütyü. Vezeték nélküli töltés, harman/kardon hifi és érintésvezérelt fedélzeti infotainment rendszer is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?