Magától csatlakozik a Tesla legújabb töltője

A lusták villanyautója lehet a Tesla: magától töltődhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elon Musk Twitter üzenetben jelentette be, hogy olyan töltőn dolgoznak, ami önmagától csatlakozik az autókra. Akár a Model S-re is.

A villanyautókat érő egyik gyakori kritika, hogy mekkora szörnyű nagy kényelmetlenség az, hogy gyakrabban kell tölteni őket, mint a hagyományosakat tankolni. A Tesla mondjuk e téren a legkevésbé támadható, hiszen a megszokottnál jóval nagyobb kapacitású akkumulátorokat alkalmaz, igaz, autói teljesítménye is átlag feletti, s aki azt kihasználja, az bizony valóban nem túl nagy hatótávval szembesül.
Hirdetés

Míg a töltési kényelmetlenséget a legtöbb gyártó vezeték nélküli töltéssel tervezi kiküszöbölni, a Tesla elnöke, Elon Musk azt jelentette be egy Twitter üzenetben, hogy az autókra önmagától csatlakozó fali töltőket terveznek. A garázsba, vagy a töltőállomáshoz beállva a töltő egy robotkar által cuppanna az autóra, akár a már eladott Model S-ekre is. Bár a megoldás furcsának tűnhet, közeli bevezetése már csak azért sem elképzelhetetlen, mert a Teslához hasonlóan amerikai OC Robotics már rendelkezik olyan kígyószerű robotkarral, amivel gond nélkül mozoghatna a töltő is az autókhoz. Egy biztos, a Tesla mindent megtesz azért, hogy a mind jobban terjedő villanyautók körében megőrizze vezető pozícióját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?